FAQ

Wij leveren jullie al het bruikbare, geselecteerde en bewerkte beeldmateriaal af. Qua foto’s selecteren zeer breed zodat jullie achteraf zelf uit verschillende versies van eenzelfde moment de beste kunnen uitzoeken. Op vlak van video kunnen jullie op voorhand vragen welke momenten jullie graag volledig in beeld willen. Deze kunnen jullie dan onbewerkt in aparte clips ontvangen. Verder leveren wij geen onbewerkt foto-/videomateriaal af.  Dit gaat vaak over meer dan 150GB voor foto en 500GB voor video wat moeilijk is om door te sturen.

Wij werken met een voorschot van 1/3e van de totale prijs, voornamelijk als bevestiging en vorm van vertrouwen voor beide partijen. De dag na het event maken wij een factuur op, zodra deze betaald is, kan het materiaal afgeleverd worden. Wanneer er sprake is van annulatie doen wij niet moeilijk over terugbetaling. Dit tenzij Vonk reeds meerdere uren werk op voorhand heeft moeten leveren.

Eens jullie de foto’s/ video’s ontvangen hebben, zijn jullie vrij om ermee te doen wat jullie willen. Bij het delen van jullie foto’s/ video’s mogen jullie ons gerust vermelden, maar dit is niet verplicht. Wij gaan ervan uit dat onze naam wel mondeling zal doorgegeven worden mocht iemand ernaar vragen. Ook voor het gebruik van onze foto’s voor drukwerk zoals fotoboeken, prints is geen toestemming nodig. Gaat het echter over de publicatie in tijdschriften, kranten of nieuwswebsites vragen wij wel om ons kort te vermelden of eventueel even contact op te nemen met ons.

Het aantal geleverde foto’s kan niet op voorhand worden vastgelegd. Dit hangt af van verschillende variabelen, zoals de duur van de reportage en het aantal gasten op het feest. Wij proberen alles natuurlijk zo goed mogelijk in beeld te brengen. Wanneer wij jullie gedurende een volledige dag volgen, kunnen jullie rekenen op +/- 800 geselecteerde foto’s van 1 fotograaf. Bij 2 fotografen wordt dit dubbel zoveel.

Wij zijn trots op het beeldmateriaal dat wij afleveren en besmeuren dit liever niet met een watermerk. Wij gaan er dan wel van uit dat onze naam wordt doorgegeven mocht men vragen naar de fotograaf/videograaf. Een vermelding/tag bij het delen van je foto mag maar is niet verplicht.

Ja, wij zijn een koppel :)! Dit brengt in eerst plaats natuurlijk veel voordelen met zich mee omdat wij erg goed op elkaar afgestemd zijn. We gaan er natuurlijk niet van uit dat we uit elkaar zouden gaan maar mocht dit toch gebeuren, hoeven jullie zich alvast geen zorgen te maken. Wij werken regelmatig samen met andere foto- en videografen die maar al te graag eens een dagje komen inspringen en dezelfde kwaliteit kunnen afleveren.

Omdat een trouwdag vaak erg druk is, hebben wij niet meteen tijd op overschot om nog snel even langs de Panos te passeren. Wij vragen dus om zowel ’s middags als ’s avonds een maaltijd te voorzien voor ons. Jullie mogen ons gerust gebruiken als opvulling voor de tafelplanning maar wij zijn ook zeker tevreden met een bordje in een aparte ruimte. Zet ons liefst niet te ver weg van het diner zodat we geen belangrijke momenten missen.

Wij hebben al koppelshoots gedaan op 5 min en al op 2 uur. Als jullie een uurtje inplannen zal dit zeker volstaan. Reken bij grote locatie, waar we veel moeten wandelen tussen de plekjes nog wat extra tijd.  Qua moment op de dag passen wij ons wel aan. Het kan wel zijn dat we jullie even voor 5 minuutjes naar buiten ‘sleuren’ tijdens het gouden uurtje (zonsondergang) omdat dit wel echt topfoto’s geeft.

Een aparte locatie is iets wat wij zeker niet gaan ‘verplichten’. Vaak heb je op de feestlocatie zelf wel een groen hoekje wat voor ons al genoeg kan zijn. Wij geven wel mee dat een aparte, ruimere locatie natuurlijk erg mooi kan zijn voor de foto’s. Wij fotografen jullie het liefst in een park, bos, plantentuin,… maar staan natuurlijk ook open voor betekenisvolle plekken zoals bijvoorbeeld het cafeetje waar jullie elkaar leerden kennen. Wij zijn erg flexibel en laten deze keuze aan jullie over.

Eerst en vooral worden wij niet ziek! Maar mocht het echt nodig zijn hebben wij ondertussen genoeg kennissen in de wereld van de foto- en videografie dat we voor jullie tijdig een andere gelijkwaardige foto-/ videograaf zoeken. In zo’n geval staan wij niet in voor de mogelijke extra kosten door een hogere tarief van onze collega. Wij storten uiteraard het voorschot terug.

Wij reizen graag mee met jullie naar het buitenland. Voor meer info hierover en de aangepaste prijzen kunnen jullie ons een mailtje sturen.

Wanneer het zou regenen op jullie dag, kunnen wij gerust foto’s maken op een binnenlocatie. Een plantentuin is een aanrader wanneer jullie toch nog foto’s tussen het groen willen. Regen kan natuurlijk ook erg mooie foto’s opleveren, afhankelijk van hoe handig/onhandig natte schoenen achteraf zijn.  Mocht het zodanig hard regenen dat we echt geen waardige koppelshoot hebben kunnen doen op jullie dag dan krijgen jullie van ons een gratis loveshoot achteraf!

Dit is iets wat wij nog nooit hebben meegemaakt en in het algemeen slechts zelden voorkomt. In zo’n geval gaan de SD’s eerst en vooral naar een datarecovery bedrijf (uiteraard op onze kosten). Als ook zij niet kunnen helpen, wat nog zeldzamer is, wordt het volledige bedrag terugbetaald aan de klant. Dit is uiteraard de grootste nachtmerrie van elke foto-/videograaf en wij hopen natuurlijk dat we dit nooit moeten meemaken! Wij maken dan ook de nodige back-ups als wij ’s avonds thuiskomen.

Ja! Wanneer jullie graag de geloften als rode draad doorheen jullie video willen, gaan wij jullie vlak voor de ceremonie een dasspeldmicrofoon opspelden zodat wij de geloften kwalitatief kunnen capteren.

Dat mag zeker! Wij horen graag wat jullie allemaal in beeld willen. Omdat wij veel beeldmateriaal spontaan en gevoelsmatig maken is een ellenlange ’to-do-list’ echter niet zo handig :).

Sony A7R III, Sony A7 III, Blackmagic 6K, Nikon D750, Tamron 28-75mm f/2.8, Tamron 17-28mm f/2.8, Tamron 70-200mm f/ 2.8, Sigma 18-35mm f/ 1.8 , Nikon 24-85mm, DJI Phantom 4 (drone), DJI Mavic Air S2 (drone), DJI Ronin-S (gimbal), verplaatsbare fotostudio incl. softboxen en backdrop, collectie aan filters, een rijbewijs…

Ja! Jullie kunnen deze achteraf muren-groot uitvergroten!

Jullie mogen zelf aangeven welke muziek jullie willen. Wij gebruiken bij voorkeur rechtenvrije muziek zodat jullie de video’s zonder problemen kunnen delen op het internet. Wanneer jullie de video niet online willen verspreiden, kunnen wij ook bekende liedjes gebruiken. Wanneer jullie geen specifieke voorkeur hebben, proberen wij aan te voelen welke nummers passen bij de sfeer van jullie dag. Het is ook zeker een optie om live muziek op de dag zelf op te nemen om dan achteraf te zien of we dit kunnen gebruiken op de video.

Kleine wijzigen zoals het vervangen van een beeld, het weglaten van een persoon kunnen wij zeker doen achteraf. Een volledige re-edit van de aftermovie zit niet in de prijs. Ook het vervangen van de muziek zit niet in de prijs. Onze video’s worden afgestemd op het ritme van de muziek waardoor we bij een wijziging van het liedje alles opnieuw moeten afstemmen.

In normale omstandigheden doet Fien foto en Ruben video maar wanneer wij 2 trouwfeesten op 1 dag doen, splitsen wij op en nemen wij elk een second shooter mee. Wij hebben ondertussen genoeg mensen waar wij regelmatig met samenwerken die op eenzelfde manier werken en dezelfde kwaliteit kunnen garanderen.

Mocht jullie dag verplaatst worden wegens corona (of een andere reden), verplaatsen wij graag mee zonder meerkost. Mocht wij niet meer beschikbaar zijn of mochten jullie ervoor kiezen om met iemand anders verder te gaan, krijgen jullie jullie voorschot steeds volledig terug.

Mochten wij ziekvallen en in verplicht isolement moeten, zijn er genoeg foto- en videografen waar bij regelmatig met samenwerken die ons volwaardig kunnen vervangen aan dezelfde voorwaarden.